Bayer Zsolt: Weber egy farizeus szarjankó

2019.03.14 12:19

Bayer Zsolt nem hazudtolta meg magát, ismét sikerült megvillantania jól ismert stílusát.

Amúgy Weber tegnapi, budapesti látogatásának egyetlen igazi, őszinte, nem maníros, nem hazug pillanata volt, az az egyetlen pillanat, amihez Webernek nem volt köze: amikor levitte a szél a fejéről a kipát a zsinagóga kertjében. Hja kérem, a Jóisten sem tudja elviselni a farizeus szarjankókat!” 
 
- írja Bayer Zsolt szerdai blogbejegyzésében, amelyet a magyarnarancs.hu szúrt ki.
 
A publicista azt fejtegeti, hogy amíg Budapesten békülős, enyhe hangnemben beszélt az Orbán Viktorral folytatott tárgyalásáról, addig Németországba hazatérve már aznap másképp látott néhány kérdést Manfred Weber, az EPP csúcsjelöltje.
 
Ahogyan arról kedden beszámoltunk, Manfred Weber Budapesten előbb a Soros-egyetemre látogatott, majd azt követően tárgyalt Orbán Viktorral, végül pedig a Dohány utcai zsinagóga előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem sikerült mindenben megegyezni, de konstruktív beszélgetést folytattak a magyar kormányfővel. [...] Ehhez képest a politikus még aznap, miután hazaért Németországba, kettős beszédet alkalmazott, bátrabbnak érezte magát, mint Magyarországon: A Néppártban elfogyott a türelem Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben a legutóbbi plakátkampány után – fogalmazott az EPP csúcsjelöltje a ZDF esti műsorában.
 
A politikus ezután felsorolta a Soros és Juncker bosszújaként ismert néppárti ultimátumot, melyben azt követeli a pártcsalád bevándorlást támogató szekciója, hogy a magyar kormány biztosítsa a Soros-egyetem Budapesten maradását; szedje le a tájékoztató plakátokat, amelyen Soros György szerepel Jean-Claude Junckerrel; Orbán Viktor pedig kérjen bocsánatot. Weber kijelentette, hogy az Európai Néppárt értékeit meg fogja védeni Orbán Viktortól. Arra viszont nem tért ki, hogy milyen értékekre gondolt.”
 
Forrás: Magyar Narancs