Befejeződött a B.-A.-Z. megyei kórház átszervezése - fontos információk

2020.03.24 10:08

Megtörténtek az átszervezések a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban – olvasható a kórház honlapján, Révész János főigazgató közleményében. A fekvőbeteg osztályok átköltöztetése befejeződött. Kórházunk Csabai kapu 9-11. telephelye mostantól kizárólag a koronavírus fertőződéssel kapcsolatos járványügyi megelőző és betegellátó feladatokat lát el.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban
 
 
A tüdőgyógyászati ellátás vonatkozásában kérem, gondosan tanulmányozzák a kórház március 22-én kelt közleményét és a betegutak megválasztásakor ennek megfelelően járjanak el – olvasható a kórház honlapján.
 
A látogatási tilalom időtartama alatt kísérő jelenlétét a szülészeti ellátás során nem engedélyezzük. A magas szülési szám és a harmadik progresszivitási szintből adódó koraszülés gyakoriság speciális helyzetet teremt, amelyben a kísérők jelenléte fokozott fertőzési, megbetegedési kockázatot jelenthet mind az újszülött, mind az édesanya, mind a személyzet tekintetében.
 
A megbetegedések számának országos szintű növekedése miatt a fertőzésveszély kockázatának csökkentése érdekében a Szentpéteri kapui betegbeléptetés a mai naptól szigorodik: a kézfertőtlenítés mellett a beléptető személyzet néhány kérdést tesz fel a beérkező betegeknek, illetve testhőmérséklet ellenőrzés is történik. A belépő kísérők számát továbbra is 1 főben maximáljuk.
 
A Csabai kapu 9-11. szám alatt üzemelő járványügyi kórház területére mind a dolgozók, mind a betegek beléptetését 2020. március 26-tól, csütörtöktől megszigorítjuk. Az erre vonatkozó részletes tájékoztatást 48 órán belül elérhetővé tesszük kórházunk elektronikus felületein.
 
Továbbra is kérjük: a felesleges túlterhelés elkerülése érdekében betegség gyanú esetén senki ne induljon el otthonról a háziorvossal vagy házi orvosi ügyelettel történő TELEFONOS kapcsolat felvétele nélkül.
 
Ezúton tisztelettel kérjük a háziorvos kollégákat is: az ellátások elérhetőségeiről a kórház web felületén kapnak tájékoztatást. Kérjük, hogy ebben a kérdéskörben telefonos megkereséssel ne terheljék a személyzetet.
 
Jelen közlemény mellékleteként táblázatos formában összefoglaltuk a Szikszói Tagkórház, valamint a Mezőkövesdi Rehabilitációs Tagkórház járóbeteg rendeléseinek rendjét. Szándékaink szerint az egészségügyi vészhelyzet teljes időtartama alatt az üzemeltetés ennek megfelelően történik.
 
A Szentpéteri kapui telephelyen a járóbeteg rendeléseket változatlanul üzemeltetjük, de csak a korábban ismertetettek szerinti sürgős esetek ellátására kerülhet sor. A járóbeteg rendelések tekintetében is történik majd átstrukturálás. Erre vonatkozóan 48-72 órán belül adunk ki közleményt valamennyi tagintézményünk vonatkozásában.
 
Nyomatékosan kérjük, hogy az intézmény telefonos megkereséseit mellőzzék, részben az adatvédelmi, részben a személyiségi jogokra való tekintettel a megkeresések 90 százalékát kénytelenek vagyunk elutasítani.
 
Járványügyi kockázatok csökkentése céljából az ételfutárok belépését a kórház valamennyi tagintézménye területére felfüggesztem.
 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az északkelet-magyarországi régió megbetegedési számának csökkentése céljából két hatékony intézkedést tudunk tenni:
 
Kifejezetten és nyomatékosan kérjük, hogy a 65 év feletti állampolgárok maradjanak otthonukban, személyes kapcsolattartásukat minimalizálják, a rokonok és a helyi önkormányzatok segítsék életvitelüket.
 
Nyomatékosan kérjük továbbá, hogy a külföldről hazatérő, különösen a tartós munkavállalás után hazaérkező honfitársaink a 14 napos karantént, és azon belül is a lehetőség szerinti izolációt tartsák etikai kötelezettségüknek, ebben pedig környezetük és családjuk segítse őket.
 
A Semmelweis Tagkórházban egy olyan egészségügyi ellátó egységet alakítottunk/alakítunk ki, amely kizárólag a Covid-19 vírus okozta járványveszély megelőzésére, illetve a megbetegedettek ellátására áll rendelkezésre. Az ágazatpolitikai vezetők részéről az intézkedés célja egyfelől a Covid-19 vírus által nem érintett betegek ellátásbiztonságának kiépítése, másfelől a betegségben érintett páciensek ellátásának speciális, magas szakmai színvonalon történő biztosítása. A foganatosított átszervezések és a jelenleg rendelkezésünkre álló humán-, eszköz- és pénzügyi-, anyagi források a hatékony járványügyi munkavégzést lehetővé teszik; a szakmai elvárásoknak az intézmény jelenleg maximálisan megfelel  - olvasható a kórház közleményében.
 

Mezőkövesdi Mozgásszervi Rehabilitációs Tagkórház

Reumatológiai és Mozgásszervi Rehabilitációs Szakrendelései

 

Rendelési idő

Hétfő

08.00 h – 14.00 h

Kedd

08.00 h – 14.00 h

Szerda

08.00 h – 14.00 h

Csütörtök

08.00 h – 14.00 h

Péntek

08.00 h – 14.00 h

 

Szakorvos

 

dr. Kiss Katalin

 

dr. Kelemen Irén

 

dr. Názon Sándor

 

dr. Ficsor Ilona

 

dr. Kovács Lajos

 

 
Mezőkövesdi Szakrendeléseket 2020. március 18-tól összevontan üzemeltetjük. A szakrendelés reggel 8.00 h-tól délután 14.00 h-ig működik. Ezen belül ellátjuk mind a mozgásszervi rehabilitációs szakorvosi, mind a reumatológiai feladatot.
 
A Szikszói Tagkórház szakrendelései
 
 
minap.hu