Bejelentették Miskolc ellenzéki polgármesterjelöltjét

2019.08.09 14:12

Veres Pált, a Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület (Függetlenek SZINE) polgármesterjelöltjét támogatja nyolc ellenzéki párt és két civil szervezet az őszi önkormányzati választáson Miskolcon - jelentették be sajtótájékoztatón pénteken a borsodi megyeszékhelyen.

 

Varga Andrea, a jelöltet támogató egyik szervezet, a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület elnöke a tájékoztatón elmondta, az egyesület és a szövetséges ellenzéki pártok Veres Pál mellett tizenkilenc közös képviselőjelöltet is elindítanak az októberi voksoláson annak érdekében, hogy minden miskolci választókörzetben egyetlen kihívója legyen a jelenlegi városvezetésnek.  
 
A miskolci Földes Ferenc Gimnázium igazgatói posztját betöltő Veres Pál elmondta, egyesülete kérte fel a polgármester-jelöltség elvállalására, ezek után kezdték el a tárgyalásokat a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesülettel, illetve a vele szövetséges ellenzéki pártokkal és civil szervezetekkel.  
 
Ők kinyilvánították azt, hogy nem kívánnak más polgármesterjelöltet állítani, az a céljuk, hogy egy az egyben álljunk majd a választás napján, és döntse el a város közössége azt, hogy kit kíván megválasztani" 
 
- fogalmazott.
 
   
Veres Pál hozzátette, közös városfejlesztési programot állítanak össze, amelynek alapvető pontjaiban egyetértés van, inkább "a hangsúlyok és az ötletek adódnak össze". Mint mondta, a programtervezetet a következő hetekben ismertetik a város közvéleményével és a beérkező vélemények után fogják véglegesítik.   
 
A Nagy-Miskolc-program célkitűzései között az elvándorlás megállítását, a város régióközponttá válását, a közterületek fejlesztését, "valódi" kerékpárutak építését, a közlekedési hálózat újratervezését, illetve a városrészek egyedi fejlesztési koncepciójának létrehozását említette. Közölte, elindítanák a Salkaházi+ programot annak érdekében, hogy a miskolci idősek hozzáférhessenek a város kulturális, sport- és turisztikai kínálatához és legyenek közösségi tereik.   
 
A programpontok között a fiatalok számára indítandó miskolci életpályamodellt és tehetségprogramot emelte ki a polgármesterjelölt, aki egy gazdaságfejlesztési tanács feltételeinek megteremtését és a kulturális élet újraszervezését is fontosnak nevezte.    
 
Az MTI kérdésére, hogy mely ellenzéki pártok biztosították támogatásukról az őszi választáson, Veres Pál azt mondta, szinte mindenki, aki nem a jelenlegi polgármestert támogatja.   
 
"A tizenkilenc emberben nem pártok képviselőit és pártokat látok, hanem tizenkilenc olyan embert, aki vállalja azt, hogy arcát, cselekedeteit és tetteit a városért kiteszi és hajlandó érte cselekedni, tenni és összefogni" - fogalmazott Veres Pál.  
 
Megjegyezte, a jelölteket arra kérte, hogy tegyék félre politikai szimpátiájukat, a jelölőszervezetek olyan embereket választottak, akik a városért akarnak tenni.   
 
A sajtótájékoztatón kiosztott sajtóanyag szerint Veres Pál indulását a Függetlenek SZIVE és a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület mellett az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, a Padtársak Miskolc, a Momentum, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Jobbik is támogatja.
 
atv.hu
 
 

Egyenes beszéd: Veres Pál polgármester-jelölt (videó)

https://www.baznyesz-miskolc.hu/news/egyenes-beszed-veres-pal-polgarmester-jelolt/
baznyesz-miskolc Egyenes beszéd: Veres Pál polgármester-jelölt (videó) 2019.07.05 10:13 Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt csütörtökön este Veres Pál a miskolci Földes Ferenc Gimnázium igazgatója, akit a műsorvezet

Méret:853,2 kB

Vajúdtak a hegyek és egeret szültek – Így reagált a Fidesz-KDNP Veres Pál bejelentésére

https://www.baznyesz-miskolc.hu/news/vajudtak-a-hegyek-es-egeret-szultek-igy-reagalt-a-fidesz-kdnp-veres-pal-bejelentesere/
baznyesz-miskolc Vajúdtak a hegyek és egeret szültek – Így reagált a Fidesz-KDNP Veres Pál bejelentésére 2019.07.01 16:17 Azok, akik legfőbb felelősei annak, hogy a fészekrakók elözönlötték lakótelepeinket, azok, akik sok tízmill

Méret:506,6 kB

Felsorakozott az ellenzék Veres Pál mögé – A Földes igazgatója polgármester szeretne lenni Miskolcon (+videó)

https://www.baznyesz-miskolc.hu/news/felsorakozott-az-ellenzek-veres-pal-moge-a-foldes-igazgatoja-polgarmester-szeretne-lenni-miskolcon/
baznyesz-miskolc Felsorakozott az ellenzék Veres Pál mögé – A Földes igazgatója polgármester szeretne lenni Miskolcon (+videó) 2019.07.01 14:48 Videóüzenetben jelentette be Veres Pál hétfő délelőtt, hogy - ahogy fogalmaz - függetle