Bejött a segéllyel riogatás, a romák ugranak a migránsokra

2016.09.16 10:27

Egyesületet alakítanak, és egységesen lépnének fel a migráció ellen az európai romák - írja a Magyar Idők.

Képtalálat a következőre: „lakatos attila cigányvajda”

A kormánynapilapnak nyilatkozott a Borsod megyei cigányvajda, Lakatos Attila szerint "a romáknak meg kell védeniük gyerekeiket, családjukat, munkájukat és az országot, amiben élnek". Ezért szombaton Miskolcon megalakul az Európai Romák Egyesülete, amelybe a borsodi cigány szervezetek mellett határon túli magyar területek szerveződései is bekapcsolódnak.

Lakatos szerint vagy másfél-két hónapja vetődött fel bennük, hogy képviseljék érdekeiket a migránskérdésben, mindenesetre az bizonyára véletlen egybeesés, hogy közvetlen azután jelentették be, hogy a kormánypárt vezető politikusai, Kövér László és Lázár János is arról beszéltek: a romáknak nyújtott segélyek rovására megy, ha a menekültek ellátására is költeni kell.

Minden további magyarázat helyett beszéljenek Lakatos vajda szavai:

"Ha bejönnek a bevándorlók, akkor félteni fogjuk a lányainkat, a feleségeinket és a családunkat, mert senki nem lesz biztonságban. A migránsok miatt veszélybe kerülnének a munkahelyeink is, mert ők ugyanolyan tanulatlanok, mint mi vagyunk, és ugyanazt a munkát tudnák elvégezni, mint mi, így csak a rovásunkra tudnának érvényesülni. (...) Meg kell védenünk az országot, a közfoglalkoztatást, ami jól működik, és amiért hálásak vagyunk."

nol.hu