Békét sürgetett Ferenc pápa húsvéti üzenetében

2015.04.05 13:04

Szíriában, Irakban, a Szentföldön, Kenyában és Ukrajnában is békét sürgetett Ferenc pápa a római Szent Péter téren húsvét vasárnap délben mondott beszédében. Utána Urbi et Orbi áldást osztott.

Zuhogó esőben kezdte meg Ferenc pápa a húsvét vasárnapi szentmisét a római Szent Péter téren. Ferenc pápa a bazilika előtti szabadtéri, de fedett oltárnál mutatta be a Krisztus feltámadását ünneplő szentmisét.

Ferenc pápa a békét szorgalmazta Líbiában, Jemenben, Nigériában, Dél-Szudánban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, és elismerően szólt az Iránnal elért nemzetközi atommegállapodásról. Az egyházfő elítélte a rabszolgatartást, az ember- és kábítószer-kereskedelmet, valamint a megfogalmazása szerint a világot uraló fegyverkereskedelmet. Beszéde után Ferenc pápa Urbi et Orbi áldását adta Róma városára és világra.

Az emberekkel teljesen megtelt téren a hívők esernyőkkel a kezükben álltak. Kiemelt a biztonsági készültség: a zarándokokat a rendőrök csoportokban engedték be a Szent Péter térre, és biztonsági folyosókat is szabadon hagytak.

mti.hu