Beleszálltak a nyugdíjprémiumba, keményen reagált a Fidesz

2019.10.25 18:45

Ha az ellenzéken múlna, nyugdíjprémium se lenne, ugyanis az ellenzéki pártok kezdettől támadják a kormány gazdaságpolitikáját - közölte pénteken a nagyobbik kormánypárt az MTI-vel.

 

Képtalálat a következőre: „Schmuck erzsébet https”

A Fidesz ezt arra reagálva közölte, hogy Schmuck Erzsébet, az LMP parlamenti frakciójának helyettes vezetője sajtótájékoztatóján azt mondta, igazságosabbá kell tenni a nyugdíjprémiumot, mert az nem igazságos, hiszen növeli a meglévő egyenlőtlenségeket.
 
A kormánypárt reagálásában azt írta, a mostani a harmadik alkalom, hogy nyugdíjprémiumot tudnak fizetni novemberben, ezt a magyar gazdaság jó teljesítménye teszi lehetővé.
 
Közölték továbbá: ha az ellenzéken múlna, nyugdíjprémium se lenne, ugyanis az ellenzéki pártok kezdettől támadják a kormány gazdaságpolitikáját. Az ellenzéket vezető Gyurcsány kormányzása alatt elvett egy havi nyugdíjat és most is ugyanazt a gazdaságpolitikát akarja folytatni, amivel egyszer már tönkretették az országot.
 
Hozzátették, hogy a Fidesz kormányzása óta Magyarország gazdasági fordulatot hajtott végre, a magyar gazdaság uniós átlag felett teljesít, tavaly az EU-ban a harmadik leggyorsabb bővülés mutatkozott.
 
mti.hu