Bent ült a parlamentben a fideszes képviselő, aki együtt ünnepelt a koronavírusos szegedi rektorral

2020.03.23 16:35

B. Nagy Lászlóról, Szeged fideszes országgyűlési képviselőjéről a Szeged.ma azt írta: a fideszes képviselő önkéntes karanténba vonult, mert részt vett azon a március 15-i ünnepségen, amin a szegedi egyetem koronavírusos rektora, Rovó László is ott volt.

 

Az országgyűlés mai ülésén Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és frakcióvezető-helyettese felelőtlenséggel vádolta meg a Fidesz-frakciót emiatt.
 
Szabó Tímea napirend előtti felszólalásban Orbán Viktor felszólalására reagált. Orbán azt mondta, az ellenzék nélkül is kezelik a válságot és 133 bátor ember kell neki most (a Fidesz-KDNP frakció létszáma). Szabó ezt kérdezte:
 
Szeretném megkérdezni, hogy 133 bátor emberre vagy 133 felelőtlen emberre van szüksége? Mit keres az ülésteremen B. Nagy László képviselő? Mert önöknek minél fontosabb, hogy meglegyen a kétharmad."
 
Szabó beszédének elhangzásakor az Index szerint B. Nagy László már nem volt bent az ülésteremben, de a Párbeszéd társelnöke szerint korábban ott ült a helyén.
 
Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselőnek is feltűnt B. Nagy László jelenléte, a politikus egy fotót is megosztott róla közösségi oldalán:


atv.hu