Bíróság mondta ki, hogy Handó Tünde visszaélt a hatalmával

2018.03.27 06:12

Az Országos Bírói Hivatal elnöke tavaly eredménytelennek nyilvánított két álláspályázatot, megtagadva ezzel a mindkétszer első helyen végzett pályázó, Vasvári Csaba bíró ítélőtáblai kinevezését. A munkaügyi pernek, amelyet a férfi indított, a mostani elmarasztaló döntés volt az elsőfokú lezárása.

Képtalálat a következőre: „Handó Tünde https”
Handó Tünde
az Országos Bírósági Hivatal vezetője
 
Vasvári Csaba, a Pesti Központi Kerületi Bíróság csoportvezetője azután fordult a Kúriához, hogy a nyáron kétszer is pályázott egy fővárosi ítélőtáblai bírói posztra, de a pályázatát mind a két alkalommal érvénytelennek nyilvánították. Vasvári Csaba szerint a meghirdetett státusz még létezik és betöltetlen, csak Handó Tünde „tilos és személyválogató módon” nem vele, vagy pályázó és a rangsorban hátrébb álló kartársaival akarja betölteni.
 
Szigetvári Viktor lemondásra szólítja fel Handó Tündét, az Országos Bírói Hivatal elnökét. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint az elnyomó és szabadságot korlátozó Orbán-rezsim Handó Tünde felhasználásával elkezdte lépéseit a putyinizálódás felé, a Fidesz pedig az igazságszolgáltatás maradék függetlenségének bedarálására készül, amennyiben újraválasztják.
 
Az Együtt választmányi elnöke a Klubrádiónak azt mondta, szégyen, amit az Országos Bírói Hivatal elnöke tett, de az örvendetes, hogy a bírák egyre markánsabban kiállnak a pártpolitikától való függetlenségükért.
 
mti.hu/ klubradio.hu