Bőcs egy részét is Kiskinizst is fogva tartja a víz

2020.10.18 10:49

Bár szombattól Hernádszentandrás már újra megközelíthető közúton, vannak még olyan települések megyénkben, ahol a közúti megközelítést akadályozza az áradás.

 

„A Sajólád és Bőcs közötti útszakaszt hajnalban le kellett zárnunk, ezért a forgalmat az Alsózsolca – Felsőzsolca- Gesztely-Hernádnémeti útvonalra terelik szakembereink. Viszont ez azt is jelenti, hogy Belső-Bőcs településrész egyelőre nem közelíthető meg közúton. A Halmaj és Hernádkércs közötti útszakaszon már csak egy kisebb rész van víz alatt, de Kiskinizs még most is elzárt településnek számít. Ezért arra kérjük a járművezetőket, hogy ne próbáljanak meg áthajtani a lezárt szakaszokon” – tájékoztatta portálunkat vasárnap reggel Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője.
 
A Hernád áradása miatt továbbra is teljes útzár van érvényben Novajidrány és a Vizsoly, Kiskinizs és Hernádkércs, illetve Halmaj és Abaújszántó közötti szakaszokon.
 
A Sajó áradása miatt a kora reggeli órákban Kesznyéten és Sajóörös között szintén teljes útzárat vezettek be a szakemberek, ezen kívül a folyó magas vízállása miatt még mindig nem lehet közlekedni a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakaszán, a 26-os főútról Sajókazára vezető összeköt úton, illetve Muhi és Köröm között, ráadásul ott a komp sem közlekedik.
 
Tekintettel arra, hogy a lezárt szakaszok és a megközelíthetetlen települések száma is folyamatosan változik a folyók áradása miatt, a Közút arra kéri az autósokat, hogy még utazásuk előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, korlátozásokról az Útinform oldalán vagy diszpécsereiknél.
 
Horváth Imre
boon.hu
 
A Hernád és a Sajó várható vízállása az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzése alapján:
 
forrás: idokep.hu