Bocsánatkérésre szólította fel a miskolci Fidesz-KDNP frakció a jobbikos Jakab Pétert

2015.11.19 09:59

Soós Attila, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője felszólította Jakab Péter jobbikos frakcióvezetőt, hogy kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól a Salkaházi program kritizálása miatt.

img_9041.jpg

Soós Attila, Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Fotó: Mocsári László

Soós Attila azt is mondta, hogy amíg ezt nem teszi meg az ellenzéki politikus, addig minden hozzászólásánál kivonulnak a közgyűlési teremből.

Jakab Péter szót kért, bocsánatot nem, ezért a Fidesz-KDNP frakció kivonult a teremből.

img_9091.jpg

A Fidesz-KDNP frakció kivonult a teremből Jakab Péter hozzászólása idejére

Jakab Péter újra elmondta: szerinte a városvezetés meg akarja vásárolni a nyugdíjasokat. A gondoskodás ott kezdődik, hogy nem üldözik el a nyugdíjasok gyermekeit és unokáit a munkanélküliség miatt – fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Kriza Ákos polgármester válaszul arról beszélt, hogy ötezerrel többen dolgoznak most, mint 5 évvel ezelőtt, 12 ezer volt az álláskeresők száma 2010-ben, most 7 ezer.

Novák Józsefné felolvasta azt a levelet, amit nyugdíjasok írtak neki a Salkaházi program védelmében. Glatz Katalin azt kérdezte Jakab Pétertől, hogy mit szólnak jobbikos véleményéhez a családjában élő nyugdíjasok. A Salkaházi program sikeres és ez fáj a Jobbiknak - mondta.

Szécsényi Marianna azt mondta: aki bulizós nyugdíjasoknak hívja a miskolci időseket, az tiszteletlen.

Kiss János alpolgármester azt mondta Jakab Péternek: a miskolci nyugdíjasok nem megvásárolhatók. 34 ezer nyugdíjas támogatja a programot. Felül kell emelkedni a pártpolitikai érdekeken.  

minap.hu

 

—————

Vissza