Bocsánatot kért a Rákellenes Liga

2017.01.24 16:26

Bocsánatot kérünk mindazoktól, akiket megbántottunk kampányfilmünkkel. Nem szerettünk volna megsérteni senkit, semmiképpen nem volt célunk a gyógyult és jelenleg küzdő betegek támadása. A filmet levettük a honlapunkról és a facebook oldalunkról is - áll a Magyar Rákellenes Liga közleményében.

https://jougyekert.hu/UploadedImages//Liga1990%20ota.jpg

Mint írták: többen, immáron sikeresen gyógyult személyek támadásnak vélték a reklám figyelemfelkeltő tartalmát. Tekintettel arra, hogy ennek az évnek a mottója az egyén és a társadalom felelősségének hangsúlyozása, ezért ennek a reklámnak a magyar társadalom megszólítása volt a célja. A célközönség a még nem beteg, de helytelen életmód miatt fenyegetett emberek csoportja, akik figyelmét csak erősebb üzenettel lehet elérni.

Megírtuk: a szervezet kampányfilmje egy bírósági tárgyalóban játszódik, ahol a bírónő rákbetegséggel sújtja az elítéltet annak egészségtelen életmódja miatt. A videón sokan felháborodtak, szerintük a liga az összes rákkal küzdő beteget megalázta. A film ugyanis azt sugallja, hogy a betegek a hibásak és az egészségtelen életmód miatt alakult ki a daganatos betegségük.