Bódultan vezette ismerőse kocsiját

2020.10.23 12:46

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte a büntetőeljárást egy olyan sofőrrel szemben, aki bódultan vezette ismerőse autóját. A kocsi tulajdonosával szemben szintén rendőrségi eljárás indult.

 
Járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 19 éves helyi fiatalemberrel szemben. A gyanúsított 2020. március 3-án a kora esti órákban bódult állapotban vezette ismerőse autóját. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Miskolci Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.
 
A rendőrség eljárást indított a kocsi 31 éves, szintén miskolci tulajdonosával szemben, mivel úgy adta át barátjának a volánt, hogy tudott annak bódult állapotáról. A Miskolci Rendőrkapitányság vele szemben jármű vezetésének tiltott átengedésének vétség elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást, amit vádemelési javaslattal lezárt, az iratokat pedig átadta az ügyészségnek.
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A rendőrök ezért ismételten felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas, vagy bódult személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!
 
boon.hu