Bokros Lajos pártja befejezte, nem akarnak díszlet lenni az ellenzéki éhezők viadalában

2019.04.23 10:03

A búcsúközleményben az ellenzék is megkapja a magáét.

Bokros Lajos: pávatánc a szakadék szélén
 
A Facebookon közzétett búcsúközleményben jelentette be Bokros Lajos pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MOMA), hogy befejezi működését. Azt írják, ennek legfőbb oka, hogy 
 
nem látjuk értelmét annak, hogy díszletként szolgáljunk ahhoz az erőtlen ellenzéki tevékenységhez, ami az önkényuralom szorításában jobbára az „éhezők viadalává” silányult."
 
A Bokros Lajos által jegyzett közlemény szerint "az elmúlt tíz évben egyre inkább bebizonyosodott, hogy mai magyarországi ellenzék túlnyomó többsége legjobb esetben csak fügefalevélként szolgál a szabadságot és emberi méltóságot eltipró önkényuralom demokratikus látszatának fenntartásához, legrosszabb esetben pedig annak cinkosa, támasza, haszonleső kiszolgálója. A mai romlott, korrupt önkényuralom fenntartásához a MOMA semmilyen körülmények között nem kíván segédkezet nyújtani."
 
A közleményben elismerik, hogy a Modern Magyarország Mozgalom "hét éven át tartó önzetlen küzdelme" nem vezetett  sikerre. Pedig a küzdelem középpontjában "az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt". Csakhogy keserűen megállapították, a mai magyarországi politikai térben ezeknek az értékeknek és törekvéseknek az együttesére, kevés igény mutatkozik. 
 
Ehelyett a populista nacionalizmus avítt erői foglalták el a közélet minden területét.
 
nepszava.hu