Boldog születésnapot - a 90 éves Kun Jánosnét köszöntötték Miskolcon

2018.05.17 20:14

A hagyományoknak megfelelően Miskolcon a városvezetés – kifejezve tiszteletét és megbecsülését – felköszönti Miskolc szépkorú polgárait kerek születésnapjukon. Csütörtökön Kun Jánosnét köszöntötték 90. születésnapja alkalmából az Őszi Napsugár Otthonban.

A város nevében Hudákné Becse Ildikó és Kublik Ferencné, a Polgármesteri Hivatal Egészségügyi és Szociális Osztályának csoportvezetője adta át az ünnepeltnek az önkormányzat üdvözletét, ajándékait.

Kun Jánosné (Tóth Ilona) 1928. május 14-én egy Beregszáz melletti faluban, Csongorban született. Árva gyermekként nőtt fel, eleinte nagymamája nevelte, majd állami gondozásba került. Több nevelőszülő is magához vette, végül az egyik házaspár hozta át Miskolcra 1944-ben Ilonka nénit. Korán elkezdett dolgozni, konyhára került a Vasgyári Kórházban.

1952-ben ment férjhez, ebből a házasságából született első fia, 1956-ban elvált, majd ismét férjhez ment. 1964-ben megszületett második fia. Gyermekei és három unokája Miskolcon élnek. 1983-ban ment nyugdíjba, de nem hagyta abba a munkát. Nyugodt és boldog családi életet él, kisebbik fia szerint ennek köszönheti hosszú életét, illetve a folyamatos munkának. Férjét már a kilencvenes években elveszítette, az otthonba pedig három éve költözött, itt elmondása szerint nagy szeretet veszi körül.

minap.hu