Borongós, esős idő - így alakul az időjárás a hét utolsó napján, de mikor tér vissza végre a meleg?

2021.04.18 05:57

Vasárnap borongós és sokfelé esős lesz az idő. Napközben délről észak felé haladva egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor. A keleti-északkeleti szelet a Dunántúlon és északon helyenként élénk lökések kísérhetik. 

A reggel már fagymentes lesz, napközben pedig 8-15 fok várható. Északkelet lesz az ország legmelegebb része - olvasható az Időkép előrejelzésében.

 

Hétfőn párás, ködös, több helyen esős lesz a reggel. Napközben többfelé marad az esős, borongós idő, dél, délkelet felől viszont vékonyodik, szakadozottá válik a felhőzet és főleg záporok alakulhatnak majd ki. Az északi szél az Alpokalja, Kisalföld térségében lehet élénk, néhol erős. Délután 9-14 fok valószínű - írja az Időkép.

 

Kedden eleinte elszórtan eső, majd napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többfelé alakulnak ki záporok, helyenként zivatarok, amiket élénk, erős széllökések kísérhetnek. Délután 11-17 fokot mérhetünk.

 

Szerdán a nap első felében sok napsütés várható, napközben a megnövekvő gomolyfelhőkből több helyen alakulnak ki záporok, amiket helyenként villámlás kísér. A délnyugati szél feltámad, helyenként erős lökések kísérik. Délután 14-19 fokig melegszik a levegő.

 
 
De mikor tér vissza végre a meleg?
 
A mostani középtávú előrejelzésekből egyértelműen melegedő tendencia olvasható ki. A jövő hét második felében már 15 fok felett alakulhatnak a napi maximumok, helyenként pedig a 20 fokot is megközelíthetjük. Péntektől bonyolódik a helyzet, ugyanis ekkortól körvonalazódik egy egyelőre nem túl markáns és átmenetinek tűnő lehűlés, amit egy újabb melegedési periódus követhet.
idokep.hu