Borongós szombat után húsvéti záporok jönnek

2016.03.25 15:09

Húsvét mindkét napján előfordulhatnak itt-ott záporok, és nem is lesz túl meleg. Kedden viszont akár már 20 fok is lehet.

Az előrejelzése szerint szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak késő délutántól csökkenhet jelentősebben a felhőzet északnyugat felől. Kora délutánig többfelé lehet eső, záporeső; délután inkább elszórt záporok alakulnak ki. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. Reggel 4, délután 11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Húsvét vasárnap reggel a Tiszántúlon még lehet záporeső, majd csökken ott is a felhőzet. A hajnali párásság megszűnése után változóan felhős idő lesz. Főleg fátyolfelhők jelennek meg az égen. Erősödik a nappali felmelegedés: 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Húsvét hétfőn napközben egyre vastagabb lesz felettünk a felhőzet, és délután – főleg a Dunántúlon – már záporok is várhatók. 14 fok körül alakul a csúcsérték.

Kedden reggel csökken, este aztán ismét megnövekszik a felhőzet. Dél körül mindenhol kisüthet hosszabb időre a nap. Tovább melegszik a levegő: délután 14–20 fok közötti kellemes, tavaszi meleg lehet.

Szerdán eleinte változóan, estétől erősen felhős időre van kilátás. Eső, zápor is előfordul estétől. Megerősödik az északnyugati szél. 16 fok körüli maximumok ígérkeznek.

koponyeg.hu