Borsod is kap egy szuperkórházat

2017.02.28 06:02

Új kórházat alapít a kormányzat a két nagy miskolci intézmény helyén. A tervek szerint előbb „papíron” megszűnik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Egyetemi Oktató Kórház, valamint a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház (MISEK), és a kettőből egy új intézményt alapítanak. Az új kórház április elsejétől működik majd.

https://www.atv.hu/thumbnail/772x514/4/e2/40000.jpg https://m.minap.hu/sites/default/files/styles/cikk_allo/public/2015-03/tiba_sandor.jpg?itok=Ga3G0JYq

A megszüntetett ellátóhelyek munkatársaival újra szerződnek, feladataikat újraosztják. Információink szerint e folyamat részeként megszűnik Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgatójának megbízatása is. A Népszava úgy tudja a most alapítandó intézmény élére Tiba Sándort, a MISEK jelenlegi főigazgatóját nevezik ki.

A vezetőváltás nem lett volna váratlan, mert szeptemberben amúgy is lejár az összes főigazgatói és gazdasági igazgatói kinevezés, illetve több mint 30 vezetőnek már le is járt a mandátuma. Az utóbbiak már egy ideje megbízással dolgoznak, úgy tudni: a tárcánál azzal számoltak, hogy ősszel pályázattal frissíthetik a kórházi menedzsmenteket. Csakhogy - úgy tudjuk - a Fidesz frakció olimpiarendezési kudarca mellett nem akart új politikai frontot nyitni. Ezért az a döntés született, hogy a most státuszban lévők mandátumát meghosszabbítják a választásokig. Ez azonban nem zárja ki, hogy államtitkárság akár ilyen körmönfont módon is cseréljen menedzsmentet ahol akar. A részletekről kedden Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a helyszínen személyesen tájékoztatja a kórházak dolgozóit és a sajtót is.

Danó Anna
nepszava.hu

 

—————

Vissza