Borús, de enyhébb lesz a csütörtök – közben hidegfront érkezik

2022.01.27 05:55

A következő napokban több front is várható.

 
A Kárpát-medence egy anticiklon peremén helyezkedik el, emiatt felhős az idő, csütörtökön este pedig egy hidegfront érkezik, vegyes halmazállapotú csapadékkal. A következő napokban több időjárási front is várható.
 
Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre
 
 
Éjszaka közepesen felhős idő alakult ki felettünk, főként az északkeleti megyékben, de néhol a délnyugati országrészben is zúzmarás köd képződött.
Csütörtökön is sok lesz felettünk a felhő, néhány órás szűrt napsütés valószínű, viszont keleten borult maradhat az idő. Estétől csapadékzóna érkezik, elsősorban az északi országrészben lehet vegyes halmazállapotú csapadékra számítani. Keleten mérsékelt marad a légmozgás, másutt az északnyugati szelet élénk, néhol esetleg erős lökések kísérik.
 
Csütörtökön a Duna-Tisza közén erősödik meg a nyugati, délnyugati szél, estétől pedig az Észak-Dunántúlon lehet erős északnyugati széllökésekre számítani.
 
Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra
 
 
A legalacsonyabb hőmérséklet korareggel általában -4 és +1 fok között valószínű, de a szélcsendes, havas, esetleg ködös tájakon ennél hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 2 és 7 fok között alakul, de az északkeleti határ mentén hidegebb is lehet.
 
forrás: met.hu / idokep.hu