Borús, esős idő - Havazás is jöhet!

2016.02.11 21:30

Pénteken napközben ismét többfelé várható csapadék eső, záporok formájában, az esti óráktól az Északi-középhegység magasabb tájain havas eső, esetleg havazás is kialakulhat. Sokfelé megélénkül a délkeleti szél. Hajnalban -4 és +1 fok, napközben 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. Hajnalra pára, köd is kialakulhat. Kettősfronti hatás várható.

Szombaton többnyire erősen felhős, borongós idő várható, sokfelé ismét elered az eső, az északi hegyek legmagasabb csúcsain kezdetben havas eső, hó is eshet. Időnként élénk lehet a szél. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, keleten, északkeleten lehet a legmelegebb.

Vasárnap is számítani kell esőre, záporokra, az esti óráktól pedig nyugatra, északnyugatra jelentősebb mennyiségű csapadék érkezhet. A szeles időben viszont 7 és 14 fok közé melegedhet a levegő.

A jövő hét elején folytatódik a változékony, gyakran csapadékos idő, sokfelé kell számítani ismétlődő, kiadós esőre, záporokra, helyenként pedig egy-egy zivatar is kialakulhat. Szeles, de enyhe időben lesz részünk, kedden délen, délkeleten akár 16-19°C is lehet.

idokep.hu