Botka Lászlót és előválasztást is akar az MSZP

2017.01.10 06:23

Hivatalosan is támogatja Majtényi László köztársasági elnöki jelölését az MSZP elnöksége, legalábbis egy erről szóló előterjesztést visznek majd a választmány elé – értesült a Magyar Nemzet. Ez nem meglepetés, hiszen a volt ombudsmanról már korábban is egy nagyon támogató hangú közleményt adott ki a párt.

https://static.origos.hu/s/img/i/0706/20070611majtenyi.jpg  https://hir.ma/wp-content/uploads/2014/04/Botka-L%C3%A1szl%C3%B3.jpg

Információink szerint a szocialisták hétfői elnökségi ülésén hosszan beszéltek Botka László hirtelen, előre senkivel sem egyeztetett karácsony előtti miniszterelnök-jelölti bejelentkezéséről is. Ahogy azt már korábban jelezték, ezúttal is azt erősítették meg, hogy támogatják Szeged polgármesterének kormányfőjelöltségét.

Ugyanakkor arról is döntöttek, hogy kiállnak a korábban általuk készített előválasztási koncepció mellett, vagyis hogy így válasszák ki – többek között – a baloldal 106 egyéni képviselőjelöltjét. Ez viszont azért szül érdekes helyzetet, mert Botka László a 168 Órának adott bejelentkező interjújában egy másfajta – részleteiben nem kifejtett – módszerrel választaná ki a választókerületi indulókat.

Botka egyébként az elnökségi ülésen nem vett részt, mert az év elejét nyaralással tölti.

mno.hu