Botka: Pótcselekvés az összefogásról szóló vita

2017.03.14 20:56

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a Hír TV új esti műsorában, a Newsroomban azt mondta: Gyurcsányt elutasítja, az ellenzéki pártokkal nem hajlandó tovább tárgyalni, a baloldali összefogásról szóló vitákat pedig pótcselekvésnek tartja.

„A választókkal szeretnék szövetséget kötni. És egyébként pedig azt gondolom, hogy a lehető legrosszabb az lenne, hogy következő egy évben a választásokig a demokratikus oldal képviselői csak az összefogásról beszélnének. Ez politikai pótcselekvés. Az embereket nem ez érdekli. Az embereket az érdekli, hogy látni kívánnak egy hiteles, új demokratikus baloldali alternatívát, ami kormányzóképes. Én ennek a programját hirdettem meg. Egyébként aki nem érti meg, hogy amit az elmúlt hét évben a politikában művelt, az nem vezetett eredményre, attól el fognak fordulni a választók. Még egyszer hangsúlyozom, nem ez a cél, hanem az a cél, hogy egymillió új választópolgár bizalmát el tudjuk nyerni a következő hónapokban. Ezt meg is fogjuk tenni” – mondta az MSZP miniszterelnök-jelölje.

 

Mint arról beszámolunk, Botka László a Népszavának adott interjúban azt mondta: nem fog az egyéni érdekeknél leragadt liberális pártvezetőkkel egyeztetni, csak a választókkal. A politikus ezt azzal indokolta, hogy csak így lehet esélye az ellenzéknek megnyerni a 2018-as választást. Botka szerint ha nem így tesznek, akkor a Fidesz ismét kétharmadot szerezhet.

hirtv.hu