Botka ultimátumot adott a baloldali pártoknak

2017.01.05 16:14

Vagy támogatják a pártok, hogy ő legyen a miniszterelnök-jelölt, vagy gyorsan találnak egy másik támogatható vezetőt – üzente Botka László az Index szerint a baloldali pártok vezetőinek. A szegedi polgármester tavaszig adott időt a döntésre.

Botka ultimátumot adott a baloldali pártoknak

A következő hetekben, legkésőbb tavaszig kell döntenie az MSZP–DK–Együtt–PM pártoknak, hogy a kormányváltásra vagy a túlélésre játszanak – mondta Botka László az Indexnek.

Szeged szocialista polgármestere szerint most nem nála pattog a labda, de szerinte nincs sok idő, tavaszig el kell dönteniük a baloldali pártoknak, hogy őt akarják-e kormányfőjelöltnek, és elfogadják-e a feltételeit.

Botka közölte, az MSZP elnökségével – amely alapvetően támogatja őt – január közepén tárgyal, többször beszélt Molnár Gyula elnökkel is, a többi párt vezetésével azonban még nem egyeztetett semmilyen időpontot.

A polgármester december végén a 168 Órának adott interjújában jelezte, hogy adott esetben elvállalná a miniszterelnök-jelöltséget. Három komoly feltételt is támasztott: közös ellenzéki listát, a választókerületekben legerősebb jelöltek indulását, illetve új baloldali politikát.

hvg.hu