Brutális gyilkosság Miskolcon II. Nyomoznak

2015.01.13 06:35

A szomszédok tudni vélik: 12 késszúrással végeztek egy 66 éves férfival miskolci lakásán.

Mint arról beszámoltunk szombaton: az ott lakók szerint rendőrök akcióznak a Reményi és az Avasalja utcák környékén. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense annyit erősített meg: egy idős férfi halálának körülményeit vizsgálja a rendőrség, ahová egy bejelentés nyomán – egy miskolci családi házában holtan találtak egy 66 éves férfit – vonultak ki.

Az egyik szomszéd, Madai Sándor az Észak-Magyarország érdeklődésére vasárnap délelőtt elmondta: jól ismerte az áldozatot, bejárt hozzá. De nemcsak ő, rajta kívül sokan, hiszen háztartásigép-szereléssel foglalkozott, két asszony pedig mindig nála ebédelt. Rendszeresen hordták hozzá a szerelnivalót, időnként a fia is megjelent nála ilyen gépekkel, amelyeket aztán az apa megjavított, utána pedig árulta is azokat.

Sándor arról is tájékoztatott, hogy a többi szomszédot már szombaton kihallgatták a rendőrök, ő nem tartózkodott otthon, őt még eztán fogják, mondták neki a rendőrök, akikkel a boltban találkozott. Azt is megtudta tőlük, hogy 12 szúrással, brutális módon ölték meg a szomszédját, aki rendkívül jó lélek volt.

„Mindenkin segíteni akart, szerintem ez lett a veszte. Én figyelmeztettem is, hogy egyszer agyon fogják ütni, mert csapatostul jártak be hozzá. Hát ez lett a vége” – tette hozzá.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Janasóczki Attila rendőr alezredes a következőket erősítette meg tegnap: a férfit bántalmazták, és bűncselekmény áldozata lett, így büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügy körülményeit, s folytatják az adatgyűjtést. Az eljárásnak már e korai szakaszába is szakértőket vontak be. Lapzártánkig új fejleményt nem hoztak nyilvánosságra.

eszak.hu