Brutális kutyatámadás Hatvanban: saját kutyája marcangolta szét az idős asszonyt

2018.10.11 17:51

Saját kutyája marcangolt szét egy újhatvani nyugdíjas asszonyt: gazdáját éjjel, álmában támadta az eb, a karján és az arcán is megharapta – válságos állapotban van.

illusztráció

Saját nagytestű kutyája támadott meg egy idős asszonyt Újhatvanban, a strandhoz közeli, Lehel utcai otthonában – értesült a Heol.hu. Úgy tudni, hogy otthonában betegen az ágyában fekvő idős nőt az arcán és a karján harapta az eb. A nőt válságos állapotban, mentőhelikopter szállította egy fővárosi kórházba. A helyiek szerint nem ez volt az első eset: ugyanez a kutya korábban egy kislányt is megtámadott. A mostani eset kapcsán a rendőrség nem indít eljárást, mivel a sértettet a saját kutyája támadta meg.

Úgy tudjuk, mire a rendőrség a helyszínre érkezett, a kutyát leszúrták. Hogy ki tette, az egyik helyi állatvédő nem tudta megmondani, de feltételezése szerint nem a gyepmester volt, mivel ezt a feladatot a környéken egy nő látja el. A közelben élők úgy tudják, a nagy testű – egyes beszámolók szerint „harci” – eb nemrég egy kislányt is megtámadott. A mostani eset kapcsán a rendőrség nem indít eljárást, mivel a sértettet a saját kutyája támadta meg.

Az állatvédő a fentiek kapcsán aláhúzta a felelős ebtartás fontosságát; mint fogalmazott, kérdéses, hogy egy magatehetetlen, idős nő portáján miként tartózkodhat egy, csak erős dominanciával kordában tartható kutya.

 

heol.hu