Búcsú a miskolci Szent Anna templomnál

2016.07.24 16:14

193.alkalommal rendeztek búcsút Miskolcon, a Szent Anna tiszteletére felszentelt templomnál. Az ünnepi szentmisét Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye nyugalmazott püspöke celebrálta.

A búcsú mindig a védőszentre irányítja a figyelmet. Szent Anna a katolikus hitéleti gondolkodásban az Úr Jézus nagyanyja, a Boldogságos Szent Szűz édesanyja.

fotó: Mocsári László

Bosák Nándor püspök prédikációjában az egybetartozás és a család fontosságára hívta fel a hallgatóság figyelmét a szentmisén. Arról szólt, hogy a családi struktúrát ma számtalan veszély fenyegeti.

"Olyan eszmék, olyan gyakorlatok és gondolatok veszélyeztetik, amelyek pontosan ezt a gyökerében lényeges formát kezdik ki, és az egyház feladata, hogy ezt a problémát gyógyítsa" - fogalmazott a püspök - kiemelve, hogy most is nagyon sok ember hittel és becsülettel teljesíti azon feladatát az életben, amit a család ró rá.

szentanna_bucsu_160724ml_18.jpg

"Egy búcsú mindig több mint egy egyszerű mise, ilyenkor jobban szól a jó Isten hozzánk, mint máskor" - ezt már Stumf Imre, a Mindszenti Egyházközség tagja mondta, aki nagyon örült, hogy ilyen sokan résztvettek a szentmisén és az ünnepi körmeneten.

A Szent Anna-templomot 1823-ban szentelték fel, hét ével az alapkőletétel után. Azóta használják a hívek, így ez már a 193. búcsú ünnepség volt, amit szép számú hívek közösségében, gyönyörű napsütéses időbe tudtak megtartani.

minap.hu