Budapesten csökkent az aktív fertőzöttek száma, vidéken 2,6 százalékkal nőtt

2020.05.10 07:24

A vasárnap kora reggeli adatok szerint eddig összesen 3263-an kapták el Magyarországon a koronavírust (pontosabban ennyi a betegséggel regisztráltak száma). Egy nap alatt alig másfél százalékkal nőtt ez a szám, szombat kora reggelhez képest 50-nel többen kapták el a vírust.

Kecskemét, 2020. május 7. Vért vesznek egy férfitõl a koronavírus-fertõzöttség megállapítására szolgáló szûrések elvégzéséhez Kecskeméten 2020. május 7-én. Bács-Kiskun megyében a mintákat a Szegedi Tudományegyetem munkatársai gyûjtik be 954 lakostól, akik elõzetesen értesítést kaptak az országos szûrõvizsgálatban való részvételre. A koronavírussal kapcsolatos szûrõprogramban négy egyetem – a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem – vesz részt. A programba a feltételezett fertõzötti arányból kiindulva 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerûen kiválasztva, ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat
 
Fotó: Bús Csaba
 
Külön érdekes, hogy a most is betegek, tehát az aktív esetek száma Budapesten és Pest megyében csökkent (1178 volt tegnap reggel, míg most, vasárnap reggel 1172). Ezzel ellentétben vidéken 2,6 százalékos növekedést mutat az aktív esetek, vagyis a most is fertőzöttek száma (726-ról 745-re nőtt vasárnap reggelre).
 
8 ember meghalt egy nap alatt, mind krónikus betegek a hivatalos kormányzati tájékoztatás szerint. Közülük 6 a fővárosban vagy Pest megyében, 2 áldozat vidéki.
 
 
koronavirus.gov.hu / 24.hu