Büntetőfeljelentést tesz Kálomista Gábor az Elk*rtuk ellen indított állítólagos szabotázsakció miatt

2021.10.27 09:44

Az Origo.hu még szombaton foglalkozott azzal, hogy Kovács Gábor filmproducer a Facebookon azt javasolta: „mindenki foglaljon sok helyet az Elkxrtukra”. A kormánypárti lap szerint Kovács ezzel arra biztatta volna az embereket, hogy a foglalás ellenére ne vegyék meg a jegyet, és ne menjenek el a filmre. Így szerintük, ha az emberek az interneten azt látják, hogy nincs jegy, akkor nem mennek el a moziba.

Kálomista Gábor
Fotó: Marjai József
 
Az ügy részleteit személző 444.hu arra emlékeztetett, hogy Kálomista Gábor, a film producere még a bemutató előtt beszélt arról, személy szerint Gyurcsány Ferencnek tulajdonítja, hogy a Budapest Film érzése szerint el akarja süllyeszteni a filmjét. Az Origo.hu hétfőn újabb írást közölt az ügyről, ebben azt írták, Kálomista megkeresésükre a következőket mondta:
 
Én nem gondolom, hogy ez Kovács Gábor egyéni akciója volt, azt gondolom, hogy a Gyurcsány-kommandó újabb támadása volt a film ellen.
 
Ehhez a lap szerint a filmproducer hozzátette: mind nemzetközi szinten, mind itthon megpróbálják teljesen ellehetetleníteni a filmet.
 
Az, hogy különböző olyan eszközöket vetnek be, szerintünk súrolja a bűncselekmény határát, vagy talán azt túl is lépi, ezért büntetőfeljelentést fogunk tenni az illetékes szerveknél
 
– fogalmazott a lap szerint Kálomista Gábor.
 
Kovács bejegyzését kerestük a Facebook-oldalán, de már nem találtuk meg, ehelyett egy hétfői bejegyzést láttunk, amelyben azt írja:
 
Soha nem minősítettem a filmet (nem is láttam), és pláne nem a témával van a bajon. A létrejötte mikéntjével. De ha már a mozik befogadták és hirdették a hatalmas érdeklődést, foglalásokat javasoltam….a szokásos humorommal, de messze nem azzal a szándékkal, hogy ne vegyék át!
 
Kassai Zsigmond
24.hu