Ciki: nem kímélték a kommentelők a New York Times-ot, mely szerint a pápa Romániában járt tegnap

2021.09.13 19:26

Ferenc pápa a tegnapi napon tiszteletét tette Budapesten. Már megszokhattuk, hogy szerte a világon összekeverik Budapestet Bukaresttel, a New York Times azonban most még nagyobbat hibázott: nem csak a fővárost tévesztették össze, hanem az országokat is. 

A New York Times nagyot hibázott tegnap, amikor arról tudósítottak, hogy Ferenc pápa Romániában töltött el pár órát. A bakit Varga Judit igazságügyi miniszter vette észre először, aki kemény kritikával illette a napilapot:
 
Budapest még mindig nem Bucharest Ha bárkinek a jövőben kedve támadna hiteles hírforrásként hivatkozni a New York Times-ra, akkor jusson eszünkbe, hogy ennek az újságnak a 17 millió (!) követővel rendelkező Facebook-oldala szerint Ferenc pápa a tegnapi napot Romániában töltötte. És ez nem vicc..."

 

A New York Times időközben javította a hibát, de akkor már késő volt, gúnyolódó és kioktató kommentek lepték el a legendás napilap oldalát. Romániai és magyar kommentelők egyaránt kiakadtak azon, hogy összekeverte a napilap a két országot.
 
Ennyit a fejlett naprakész, felkészült sajtóról! Ja, és az amerikai tudatosságról. Hah .. Valószínűleg az oktatás színvonala nagyon magas, még jó, hogy az újságírók egyáltalán tudnak írni és olvasni ... Szégyelljék magukat!"
 
forrás: life.hu