Csak a számla lesz más, a szolgáltatás a régi marad

2016.06.24 07:17

A lakók semmit sem éreznek majd abból, hogy állami kézbe kerül a hulladékszállítás.

Fotók: Új kukásautók Miskolcon

2015. október

Új kommunális hulladékgyűjtő járműveket vásároltak pályázati forrás segítségével a miskolci hulladékgazdálkodási társaságnak, a MiReHuKöz Nonprofit Kft-nek.

Korábban 140 helyi közszolgáltató gyűjtötte a szemetet, ezek egy része veszteséges volt. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. megalakulásával az egész országban egy helyről jön a szemétszállítási díj számlája, 2017 végéig pedig jelentősen átalakul a szemétszállítás és hulladékkezelés. Erre azért van szükség, hogy az ország megfeleljen az uniós előírásoknak.

A lakosság továbbra is negyedévente kap majd számlát, a következőt várhatóan júliusban, a társasházaknak és vállalkozásoknak pedig már a napokban számlázhatnak. A miskolci ügyfélszolgálatot és a szolgáltatást továbbra is a MiReHuKöz látja el.

mirehukoz_160623_ja_3.jpg

– Az országban elsőként Miskolcon és térségében rendeződött ez a számlázási mizéria – mondta el Majoros Róbert, a MiReHuKöz Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. – Az országban jelentkező azon negatív hírek, hogy a hulladékgazdálkodás nem fog működni, Miskolc és térségében nincs jelen.

minap.hu