Csaknem tragédia lett a pálinkafőzés

2020.11.12 15:04

Pálinkafőzés közben felgyújtotta ismerősét Mezőcsáton a férfi, akit most elítéltek.

A két férfi 2017. augusztus 12-én a vádlott mezőcsáti otthonában az udvaron pálinkát főzött együtt, miközben szeszes italt fogyasztottak. A vádlott – minden előzmény nélkül – az mondta a sértettnek: „most megdöglesz”, majd az edény mellett guggoló sértett hátát leöntötte motorbenzinnel és meg­gyújtotta azt.
 
A férfi ruházata lángra kapott, a sértett az udvaron lévő felfújható medencébe feküdt, minek hatására a tűz kialudt. Az utcára menekült, azonban a vádlott utolérte, ütötte, rugdosta, miközben a sértett igyekezett kitérni a bántalmazója elől. A vádlott egy nadrágszíjat tekert a sértett nyakára, majd kezeire kötötte azt, és így vezette tovább. Később szíjjal ütötte a sértett megégett hátát. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, a súlyosabb következmény elmaradása csupán a véletlennek volt köszönhető. A bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett ember­ölés kísérlete miatt 11 év szabadságvesztésre ítélte.
 
Az ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik. A vádlott letartóztatásban maradt.
 
boon.hu