Csáky Pál: Magyarország a Balkánra sodródik

2017.09.07 05:41

Magyarország a Balkánra sodródik, ha folytatja külön utas Európa-politikáját – mondta Csáky Pál szlovákiai magyar EP-képviselő, a Magyar Koalíció Pártjának volt elnöke a Hír TV Newsroom című műsorában. Csáky szerencsétlennek nevezte, hogy a szlovák és a magyar kormány az Európai Bírósághoz fordult a menekültügyi kvóta miatt.

A Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt politikusa szerint a szeptemberi parlamenti választások után Németország is felvázolja új Európa-politikáját, és Magyarország eddigi szövetségesei, a visegrádi négyek könnyen hátat fordíthatnak neki. Csáky úgy véli: hibát követ el a magyar kormány, ha illúziókat kerget a szlovák vagy a cseh kormányokkal szemben.
 
„Az az álom, amiről Budapesten gyakran beszélnek, hogy van egy visegrádi négyek, amely az életünket és vérünket egymásért elven működik, ez soha nem volt és soha nem lesz. A szlovák kormány és a cseh kormány mindig a német elvárásoknak megfelelően fog viselkedni. És ha az elkövetkezendő időszakban egy ilyen kérdés az élére áll, akkor biztos, hogy a visegrádi négyek néhány perc alatt nagyon komoly sérelmet szenvednek” – fogalmazott Csáky.
 
mno.hu