Csalás történhetett az EP-választáson

2019.05.28 18:03

Gréczy Zsolt DK-s képviselő az Országgyűlésben kedden napirend előtt arról beszélt, hogy csalás történhetett a vasárnapi EP-választáson.

Azt mondta, a múlt héten Kisvárdára vezényeltek mintegy harminc készenléti rendőrt, hogy a záhonyi határátkelő forgalmát segítsék meggyorsítani. Felidézte, hogy sajtóbeszámolók szerint már a 2018-as országgyűlési választások alatt is volt olyan, hogy jelentős számú, fiktív magyarországi lakcímmel rendelkező ukrán-magyar állampolgárt szállítottak szervezetten a határhoz közeli településekre, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjére szavazzanak.
 
Azt firtatta, miért éppen a választás előtt volt szükség a határátkelőn a gyorsabb átkelés biztosítására. Hozzátette: a DK "nem a határon túli magyarokat bántja", a választási csalást ítéli el.
 
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára visszautasította, hogy a DK, amely évek óta hergel a külhoni magyarok ellen, már megint külhoni magyarokat ukránoz le. 
 
Az államtitkár összehasonlította a kormány és a DK politikáját, amelyet szerinte egy világ választ el egymástól. Hozzátette: a DK a brüsszeli bürokráciát erősítené, a magyar kormány a nemzetállamokat; a DK másra bízná a legfontosabb döntéseket, a kormány szeretné, ha azok a magyarok kezében maradnának. Rögzítette azt is, a magyar kormány olyan vezetőket szeretne Brüsszelben, akik nem vesznek el jogokat a tagállamoktól, és fellépnek a migráció ellen.
 
mti.hu