Csányi bekerült a dollármilliárdosok elitklubjába

2015.11.03 05:46

Csányi Sándor (62) sokkal több pénzt tart távol-keleti érdekeltségeinél, mint korábban sejtették, így felkerül a Forbes jövő márciusra elkészülő dollármilliárdos-toplistára.

Még sosem szerepelt magyar üzletember a Forbes magazin dollármilliárdosokról összeállított listáján, Csányi Sándor OTP-vezér először kerül fel rá 287,9 milliárd forintos vagyonával - írja a Blikk keddi száma.

A dolog azért is érdekes, írja a lap, mert tavaly még a hazai Forbes-listán sem ő volt az első, akkor Gattyán György vezetett 174,3 milliárddal a 159,5 milliárdot felhalmozó Csányi előtt. A Blikk szerint azonban a Forbes kikérte Csányi szingapúri érdekeltségeinek és befektetési alapjának a legfrissebb jelentéseit, amelyből kiderült, hogy sokkal nagyobb vagyont tart a Távol-Keleten, mint azt eddig sejtették.

A Forbes The World's Billionaires List márciusban jelenik meg, és a hazai Forbes magazin főszerkesztője, Galambos Márton szerint 1700-an szerepelnek majd benne. A főszerkesztő elmondta, hogy ők kutattak utána Csányi vagyonának, és az adatokat az amerikai Forbes végül befogadta. A bankárt is felkeresték, hogy értesítsék a dologról, de ő nem kommentálta az értesülést.

hvg.hu