"Csicskái voltunk a Fidesznek"

2019.03.14 15:44

Interjút készített a Magyar Narancs Szalma Botonddal, a KDNP volt budapesti elnökével, akit az ellenzék polgármesterjelöltként indít Újpesten.

Szalma Botond beszélt 2014-es kizárásáról. Ő volt a budapesti és a helyi szervezet elnöke, de ennek ellenére nem vonták be a jelöltállításba, az alapszervezetük kihagyásával döntöttek Wintermantel Zsolt indítása mellett. Úgy tették ki a KDNP logóját Újpesten, hogy abba ők nem mentek bele. Szalma kizárása után a KDNP újpesti alapszervezet 90 százaléka kilépett.
 
Beszélt arról az időszakról is, amikor kiderült, hogy Schmitt Pál plagizált. Szalma számára ez elfogadhatatlan volt, és lemondásra szólította fel az akkori köztársasági elnököt, de a Fidesz-KDNP-ben nem igazán örültek Szalma határozott véleményének.
 
Elmondása szerint a folyosón népszerű ember volt a KDNP-ben, ott lapogatták a vállát, de bent a teremben már lehajtott fejjel ült mindenki.
 
A pártban mindenki félti a megszerzett helyét, és nem alakultak ki a demokratikus viselkedési normák. Csicskái voltunk a Fidesznek. Az történik a KDNP-ben, amit a Fidesz diktál. Voltak nagyon jó embereink a budapesti kerületekben, mégsem tudott egyetlen helyen sem ténylegesen helyzetbe kerülni KDNP-s.
 
Szerinte el kellene dönteni, hogy vagy van KDNP, vagy nincs.
 
Forrás: Magyar Narancs