Csíksomlyóra tartó zarándokok érkeztek Miskolcra

2019.05.11 17:46

Idén két csoport gyalogos zarándokként indult Budapestről Csíksomlyóba. Céljuk, hogy negyven nap és kilencszáz kilométer megtétele után a pünkösdi búcsúra elérjék a csíksomlyói kegyhelyet. A csoportok Miskolcon is áthaladtak, csütörtökön a Városházán, pénteken pedig a Fráter György Katolikus Gimnáziumban tettek látogatást.

 
Fotó: Végh Csaba
 
Tizenkettedik alkalommal szerveznek a Mária Út önkéntesei negyven napos pünkösdi zarándoklatot Budapestről Csíksomlyóba. A zarándokok az úgyneve-zett Mária úton haladnak, és Máriabesnyő, Gyöngyös, Eger, Miskolc, Tokaj, Máriapócs, Nagykároly, Zilah, Válaszút, Marosvásárhely, Sóvárad és Zetelaka érintésével érnek el Csíksomlyóra.  
 
 
A Budapestről indult zarándokcsoportokat immár nyolcadik éve fogadták a Vá-rosházán csütörtökön, ahol a zarándokok rövid pihenőt tartottak az önkormányzat képviselőinek és munkatársainak körében. A Turul csoport tagjait Kovácsné Budai Mária önkormányzati képviselő, Seresné Horváth Zsuzsanna egyházügyi- és Donát Erika önkormányzati referens fogadta.  
 
 
Fotó: Juhász Ákos
 
A már szinte baráti beszélgetés során - a tavaly zászlójukra tűzött és a csíksomlyói búcsút megjárt szalagokat is visszaadták Miskolc önkormányzata és a polgármesteri hivatala részére. 
 
 
A második, nagyobb létszámú Szentkúti csoport csütörtök este érkezett meg a Görömbölyi Római Katolikus templomhoz, majd onnan szálláshelyükre, a hejőcsabai Gárdonyi Művelődési Házba. A Bárczay Alapítvány esti és reggeli vendéglátása után, pénteken haladtak át Miskolcon és jutottak el a Mária úton a belvárosba, ahol Fráter György Katolikus Gimnáziumban tettek látogatást.
 
minap.hu