Csúcsforgalom az utakon, a temetőkben

2015.10.31 10:10

Fokozott figyelmet igényel a sofőröktől, hogy elkerüljék ezen a hétvégén a baleseteket.

Reggel 9 óra előtt nem sokkal a 26-os főúton, az egyik legforgalmasabb kereszteződésben, a sajóbábonyi elágazásában történt személyi sérüléses közlekedési baleset. Egy óra sem telt el, és Szuhakállóról kaptunk baleseti értesítést. Néhány perc múlva az egyik szikszói gyalogátkelőhelynél ütöttek el egy gyalogost, aki információink szerint szerencsére csak könnyebben sérült meg. Az érintett szakaszon félpályás útlezárás lépett érvénybe, a forgalom rendőri irányítás mellett halad. Nemrégiben pedig a 3 sz. főút 167 kilométerénél történt anyagi káros közlekedési baleset, két személygépkocsi ütközött össze.

Sokan ülnek autóba szombaton és vasárnap, hogy felkeressék szeretteik sírját, így egy átlagos hétvégi forgalomhoz képest jóval több közlekedővel találkozhatunk az utakon. A balesetek elkerülése érdekében ezúton is kérünk mindenkit, hogy legyenek türelmesek és vezessenek a szokottnál is figyelmesebben, óvatosabban! Vagy kerüljék el a vezetéssel járó stresszt, válasszák a tömegközlekedési eszközöket.

Sokan ülnek autóba szombaton és vasárnap, hogy felkeressék szeretteik sírját - illusztráció

Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. és az MVK Zrt. járatai a szombaton és vasárnap megszokott menetrend szerint közlekednek. Nem változik a vonatok közlekedési rendje sem, az intercity vonatok viszont több kocsival járnak a kegyeleti ünnepen.

A temetők körüli közlekedést sok helyen rendőrök és polgárőrök segítik majd. Figyeljünk magunkra és segítsük egymást!

boon.hu