Csütörtökön a négy legnagyobb létszámú idősotthonban megkezdődik a koronavírus elleni oltás

2021.01.07 06:05

Az oltási tervnek megfelelően az egészségügyi dolgozók oltása mellett fokozatosan megkezdődik az idősotthonok dolgozóinak és lakóinak oltása is – számolt be a Koronavírus Sajtóközpont.

A miskolci Őszi Napsugár Otthonban a dolgozók és az ápltak is megkapják a szérumot
(korábbi felvétel)

 

Közleményük szerint elsőként csütörtökön az ország négy legnagyobb létszámú idősotthonában: a fővárosi Pesti úti idősotthonban, az újpalotai Olajág otthonban, egy pécsi és egy miskolci idősotthonban kezdik meg az oltást a mobil oltócsapatok.
 
A fővárosi Pesti úti idősotthonban több mint félezer idős ember, és kétszáz fölött van a dolgozók száma. Az újpalotai Olajág otthonban 160 ember dolgozik és 376 gondozott él. A Baptista Szeretetszolgálat pécsi idős otthonában 237-en dolgoznak és 480-an élnek, a miskolci Őszi Napsugár Otthonban pedig 165 fő a dolgozók száma és 437 gondozott él – derül ki a közleményből.
 
A tájékoztatás szerint a mobil oltócsapatok az intézményen belül fogják elvégezni a védőoltást a már bevezetett protokoll szerint.
 
Az előzetes igényfelmérés szerint a négy intézmény dolgozóinak és lakóinak többsége él a védőoltás lehetőségével: a négy intézményben összesen 447 fő dolgozó és 779 gondozott összesen 1226 személy jelentkezett az oltásra a közlemény szerint.
 
mti.hu