Deutsch a hollandügyről: "sz.pjuk le azt, aki sértegeti a magyarokat?"

2017.08.25 15:23

Deutsch Tamás is elmondta a véleményét a ma kipattant hollandügyről.

Deutsch a hollandügyről:
Szóval a haladókáim szerint továbbra is hagyjuk a francba a komoly viselkedést, és azonnal szopjuk le azt, aki sértegeti a magyarokat, különösen ha egy operettállam távozó nagykövetéről van szó"
 – írta a Facebookon Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője.
 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be pénteken, hogy hazarendelte a Hollandiában akkreditált magyar nagykövetet a holland nagykövet interjúja miatt, amit a 168 Órának adott.
 
Magyarország határozatlan időre megszakította a nagyköveti szintű kapcsolatot Hollandiával, az ügyvivői szintű kapcsolat megmarad – magyarázta a döntést a miniszter.
 
Gajus Scheltema távozó holland nagykövet a 168 Órának egyébként más mellett azt mondta, hogy szerinte a magyar kormány ugyanolyan elvek mentén kreál ellenségképeket, mint a terrorcselekményeket végrehajtó vallási fanatikusok, "amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet".
 
"Örülünk annak, hogy a holland nagykövet hazamegy, remélhetőleg ezt minél előbb megteszi” – reagált akkor Szijjártó Péter.
 
hvg.hu