Digitális advent Ózdon

2016.12.11 18:36

Adventi forgatag várta az érdeklődőket szombat délután a Digitális Erőműben. Az ezüst hétvégén ózdi és környékbeli őstermelők és kézművesek kínálták portékáikat a hatalmas csarnokban.

Az ünnepi vásár jó alkalom volt az egyedi készítésű ajándéktárgyak beszerzésére, illetve arra, hogy az árusok bemutatkozhassanak termékeikkel.

A forgatag része volt a „Digitális Advent – Digitális Karácsony” címmel meghirdetett rajz és grafikai pályázat eredményhirdetése is. Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntő szavaiban lélekemelőnek és gyönyörködtetőnek nevezte az alkotás tevékenységét, és dicsérettel illette azokat a fiatalokat, akik beküldött műveiken keresztül fejezték ki gondolataikat a közelgő ünnepekkel kapcsolatosan.

45 pályamű érkezett be a felhívásra, és a legkreatívabb alkotások készítői ajándékcsomagot vehettek át. Az eredményhirdetés után több műfajt felölelő táncos bemutatók következtek. A Digitális Erőműbe kilátogatók programokban gazdag rendezvényen vehettek részt, kihasználva a nagy vásártér adta lehetőségeket.

ozd.hu