DK: a magyar kormány bizonyítsa be, mire kell használni a Magyar Honvédség gépeit, azonnal hozassanak teszteket

2020.03.17 16:43

A cseh kormány különgéppel szállít az országba 100 ezer gyorstesztet Kínából, a Demokratikus Koalíció pedig hasonló lépést vár a magyar kormánytól is.

 

A DK a cseh példát hozza fel, és arra szólítja fel a magyar kormányt, hogy azonnal rendeljenek nagy mennyiségben gyorstesztet Kínától, és vessék be a Magyar Honvédség gépeit a szállítmány hazahozatalára!
 
A Vadai Ágnes aláírásával ellátott közleményben a párt leszögezi, hogy a magyar kormánynak kötelessége minden eszközt biztosítania a lakosság védelme érdekében:
 
Csehország 1,1 millió orvosi maszkot, 5 millió védőmaszkot és 100 ezer gyorstesztet biztosít a lakosság védelmére. A szállítmányért a cseh kormány különgépet indított Kínába, hogy az egészségügyi felszerelést minél előbb bevethessék. Mindeközben Orbán Viktor hétfőn még arról beszélt, hogy a tesztelés nem old meg semmit, holott a WHO pont arra hívta fel a figyelmet, hogy a vírus terjedését csak a tömeges teszteléssel lehet lassítani.
 
A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy azonnal rendeljen nagy mennyiségben gyorstesztet Kínától, és vesse be a Magyar Honvédség gépeit a szállítmány hazahozatalára! Csak a tömeges mintavétellel és a fertőzöttek elkülönítésével vethetünk minél előbb véget a világjárványnak. A kormánynak kötelessége minden eszközt biztosítania a magyar lakosság védelme érdekében! Az emberek élete nem játék, ideje, hogy ezt a kormány is végre megértse.”
 
klubradió.hu / ellenszél.hu