Döbbenetes számot közölt az MSZP nyugdíjpolitikusa – eztán csak néma csend, nem tudunk mit mondani

2020.08.11 18:06

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett inflációs mutatók miatt vizsgálja felül és korrigálja a nyugdíjemelésre vonatkozó politikáját

– mondta Korózs Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi online sajtótájékoztatóján.
 
korábbi felvétel
 
Az Országgyűlés népjóléti bizottságának MSZP-s elnöke részletesen idézte a KSH legfrissebb inflációs adatait, amelyek szerint júliusban a fogyasztói árak átlagosan 3,8 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál.
 
Korózs Lajos kiemelte: az átlagos infláció majdnem kétszeresével, 7,8 százalékkal nőtt az élelmiszerek ára, ezen belül a sertéshús 11,5 százalékkal, a marhahús 7,3 százalékkal, a baromfihús pedig 3 százalékkal drágult, míg a liszt ára 7,3, a kenyéré 7,6, a tejtermékeké 7,5 százalékkal emelkedett. Hozzátette: a tojás csaknem 9 százalékkal, a cukor 14,5 százalékkal, a friss gyümölcs 44,9 százalékkal drágult, az üzemi étkezés ára pedig mintegy 10 százalékos emelkedést mutat.
 
Az MSZP képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy
 
a nyugdíjasok még rosszabbul járnak, hiszen a nyugdíjaskosár inflációja magasabb, mint a lakosság egészére vonatkozó adat. Ezért arra szólította fel a kormányt, hogy vizsgálja felül és a korrigálja eddigi politikáját.
 
Korózs Lajos emlékeztetett: a kormány év elején 2,8 százalékos nyugdíjemelést adott az időseknek, és a törvény szerint csak novemberben kerülhet sor a nyugdíjkiegészítésre, amit
 
100-105 ezer nyugdíjas már nem fog megérni.
 
 
Jelezte: az MSZP már korábban javasolta, hogy a kormány vezesse vissza svájci indexálást, ami 6,8 százalékos nyugdíjemelést eredményezett volna év elején, valamint emelje meg a 100 ezer forint alatti nyugdíjakat és fizessen egyszeri támogatást a nyugdíjasoknak a koronavírus-járvány miatt.
 
forrás: facebook.com / atv.hu
 
 
 
 
 
 

—————

Vissza