Dobrev Klára: A kormány azért nem hívja le a teljes uniós vakcina-keretet, hogy Brüsszelre mutogatva oltson a kínai vakcinával (+videó)

2021.02.25 14:16

A Demokratikus Koalíció azt állítja, hogy a kormány gyakorlatilag szándékosan nem hívja le a Magyarországnak járó uniós vakcinakeretet.

 
Ahogy arról korábban beszámoltunk Magyarország jóval több uniós vakcinára lenne jogosult, mint amennyi jelenleg érkezik, a kormány ugyanis kevesebbet kötött le annál, mint amennyit lakosságarányosan kapnánk, így a szakaszosan érkező mennyiség is kevesebb.
 
A magyar emberek azért nem jutnak előbb bizonyítottan hatásos uniós vakcinához, mert "Orbán Viktor EU-ellenes politikáját ez szolgálja" - jelentette ki az Európai Parlament alelnöke. "Gyakorlatilag a magyarok egészségét és életét alárendelték egy ilyen piszkos pártpolitikai játszmának" - értékelt.
 
Dobrev Klára hangsúlyozta: a DK oltáspárti közösség, és kéri, hogy minél többen oltassák be magukat az EU által engedélyezett vakcinákkal.
 
A kormánynak nem az volt a fontos, hogy minél több ember be legyen oltva, minél hamarabb túllegyünk a járványon, nyitni lehessen és vissza lehessen térni a normális élethez, hanem az, hogy "újra folytathassák az EU-ellenes politikájukat" - jelentette ki az EP-képviselő.
 
Dobrev Klára közölte: ha azt nézik, hogy száz emberből hányan jutottak oltáshoz, akkor Románia, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia is gyorsabban olt, mint Magyarország, pedig ezekben az országokban csak az unió által engedélyezett vakcinákat használják.<

 


facebook.hu / atv.hu