Dobrev Klára: Meg kell állítani a fizetések és a nyugdíjak elértéktelenedését!

2021.08.02 16:49

A Fidesz szerint a milliárdos Gyurcsányné síró hangon képes kiállni aznap, amikor Gyurcsányék fővárosi embere éppen a tengerben lovagoló luxusnyaralásával henceg.

kőrábbi felvétel
 
A nyugdíjak és a fizetések elértéktelenedésének megállítását sürgette a Demokratikus Koalíció ellenzéki előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltje hétfőn, online sajtótájékoztatóján.
 
„Vissza kell adni a munka becsületét, meg kell állítani a fizetések és a nyugdíjak elértéktelenedését, fel kell készülni az euró bevezetésére, valamint be kell vezetni az európai minimálbért és minimálnyugdíjat!” – mondta Dobrev Klára. Közölte: közel nyolcszázezer magyar család egy hét nyaralást sem engedhet meg magának, ez az adat pedig európai összehasonlításban is lesújtó – tette hozzá. A politikus úgy fogalmazott: ide vezetett, hogy a kormány nem védte meg a munka becsületét, nem védte meg a forintot, és nem emelte a béreket. 
 
A Fidesz Tüttő Katával válaszolt
 
A Fidesz hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált az elhangzottakra. A nagyobbik kormányzópárt szerint az álszent Gyurcsány-show mai adását láthattuk.
 
„A milliárdos Gyurcsányné síró hangon képes kiállni aznap, amikor Gyurcsányék fővárosi embere éppen a tengerben lovagoló luxusnyaralásával henceg” – fogalmaztak, utalva egyértelműen Tüttő Kata tegnapi Instagram-posztjára. 
 
mti.hu