Döntés a templomok rendőri védelméről

2016.07.28 15:46

Néhány napon belül dönt az ORFK arról, hogy komolyabb védelmet kapnak-e a templomok, vallási intézmények Magyarországon – tájékoztatott Tasnádi László rendészeti államtitkár. Közben több migráns megszökött a kiskunhalasi őrzött befogadóállomásról, akik azért voltak a zárt táborban, mert erőszakos, tiltott határátlépést követtek el.

templom.jpg

Komolyabb védelmet kaphatnak a magyarországi templomok, vallási intézmények – nyilatkozta a Magyar Időknek Tasnádi László.

A Belügyminisztérium rendészeti államtitkára elmondta: felvetődött a kérdés, hogy Magyarországon is fokozzák a védelmet a Franciaországban történt terrorcselekmény kapcsán. Ismert, hogy kedden radikális iszlamisták Rouen külvárosában egy katolikus templomban túszokat ejtettek, majd megölték a szentmisét celebráló 84 éves papot. A magyar szakemberek jelenleg tanulmányozzák az ott történteket, valamint az azóta hozott franciaországi, belgiumi, illetve olasz intézkedéseket az egyházi létesítmények őrizetéről. Tasnádi László államtitkár tájékoztatása szerint az Országos Rendőr-főkapitányság egy-két napon belül meghozza a döntést az ügyben.

magyaridok.hu