Döntött a kormány: Az évközi nyugdíjemelés mellé egy összegben érkezik a féléves korrekció

2022.06.07 13:14

A magyar kormány időközben elkészült a jövő évi költségvetés törvényjavaslatával, miközben újabb nyugdíjemeléssel számolhatnak a szép korúak.

Kovács Zoltán, a Nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, nemzetközi szóvivő is megerősítette, hogy elkészült a 2023-as költségvetés törvényjavaslata, ami egy újabb nagyon fontos lépés a jövő felé.


Tekintve, hogy nem messze tőlünk háború zajlik, mely globális szinten van negatív hatással a gazdaságra, számos átalakításra van szükség. Ennek egy részét már bejelentették a kormánytól, de újabb fontos megerősítések várhatóak.

Kovács hangsúlyozta, megőrzik a rezsicsökkentést, az továbbra is védelem alatt áll, illetve idén júliusban 3,9%-kal emelkednek a nyugdíjak. Ez ugyancsak jó hír az idős emberek számára, akik megbecsült tagjai a társadalomnak.

Varga Mihály pénzügyminiszter pedig a Facebook posztjában azt írta, ma délelőtt adja át Kövér László házelnöknek a jövő évi költségvetés törvényjavaslatát. „Javítjuk az egyensúlyi mutatókat, megőrizzük a rezsicsökkentést, növeljük Magyarország biztonságát.” – tette hozzá.

forrás: facebook.com /mti.hu / liner.hu