Duplázná ingyenes csatornái számát az Antenna Hungária

2015.05.12 11:59

Kápolnai András, az Antenna Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója, a magyarországi tv-s piac jelenéről és jövőjéről beszélt. Elmondta, az ingyenes platform a digitális átállás után is népszerű és 700 ezer háztartás nézi, így 20%-os a piaci részesedése.

Hozzátette, terveik közt szerepel a csatornaszám növelése a jelenlegi nyolcról 12-re. Magyarországon az ingyenes csatornák száma (8) a régiónkban alacsony, a legkiugróbb a cseh példa, a maga 23 (!) adójával, amivel a négyszeres lakossági piaccal rendelkező Lengyelországot (20 ingyenes TV adó) is megelőzik.

Kápolnai beszélt egy vegyes modell nevű új lehetőségről. Ezen tervezet szerint az adott csatornáknak lehetőségük lesz arra, hogy műsordíjat kérjenek a műsorszolgáltatóktól.

A műsorfogyasztás 80%-át kitevő klasszikus előfizetéses TV-zésről elmondta, annak piaca teljesen telítettnek tekinthető és további konszolidáció várható. Úgy látja a szakember, a műsorterjesztők fókuszában az ügyfélmegtartás lesz a közeljövőben.
Szó esett az OTT-ről (online TV), amivel kapcsolatban az a tapasztalat, hogy a 18 éven aluliak körében a legnépszerűbb, de a piac egyelőre egyfajta növekvő kiegészítő lehetőségként tekint rá.

Az AH fizetős szolgáltatásaival kapcsolatosan (Mindig TV Extra) elmondta, a közeli jövőben szeretnék újrapozicionálni és értéknövelt szolgáltatásokat bevezetni.

mediainfo.hu