Durván kiakadt Ujhelyi István: ezt üzente a kormánynak

2022.01.09 11:25

"Rohadtul elég volt az NNK adatvisszaéléséből!" - fakadt ki a képviselő.

 
"Nem fogom most már szépíteni a dolgot: rohadtul elegem van a kormány és kapcsolódó intézményeinek tudatos hazugságaiból, kekeckedéseiből és sunyiskodásából a járványkezelés közérdekű adatai kapcsán" - kezdi szokásos vasárnapi nyílt levelét a politikus.
 
Elmondása szerint ugyanis az elmúlt hónapokban minden lehetséges utat bejárt, türelmesen várva annak érdekében, hogy hozzáférjen a covid-betegek és elhunytak átoltottságáról szóló adatokhoz.
 
"A kormány bizonyos intézményei és annak vezetői konkrétan hazudnak az ügyben" - állítja Ujhelyi, aki "kész mindent megtenni" az adatok megismerése érdekében.
 
Hozzátette: "Aki követi a munkámat, pontosan tudja, hogy hónapok óta küzdök a kormányzat különböző szintjeivel a covid-betegek oltottsági adatainak megismeréséért" - fogalmazott az EP képviselő, aki úgy véli, ezek az adatok egyértelműen kiemelten közérdekű adatok, amelyek nyilvánosságra hozatala ráadásul érdemben növelné az oltottsági kedvet.
 
Ujhelyi szerint ráadásul ezek az adatok a Fidesz-kormány rendelkezésére állnak, ezért a mai napon hivatalos levélben fordult Péterfalvi Attila NAIH-elnökhöz: "azonnali vizsgálat elindítását kértem a covid-betegek közérdekű oltottsági adatainak megismerése, valamint az ügyben illetékes adatkezelő megállapításának érdekében".
 
forrás: facebook.com