Durván megemeli árait a Telekom

2015.05.02 18:47

Átfogó, nagyjából mindenkire kiterjedő mobilos áremelést hajt végre a Magyar Telekom. A szolgáltató honlapján megjelent információk szerint július 1-jei hatállyal a hang- és a mobilnetes csomagok díjtételeit is emelik, de még az adminisztrációs díjak is (bizonyos esetben nagyon sokkal) magasabbak lesznek.

A havidíjas tarifacsomagok legtöbbjében 200 forint körüli összeggel lesz magasabb előfizetési díj, a mobilnetes tarifáknál 100 forinttal emelnek. 2-4 forinttal magasabbak lesznek a perc- és sms-díjak is. A Domino díjcsomagok esetén hasonló mértékben lesz drágább a telefonálás, az sms-ezés és a netezés is.

Amellett, hogy a változás miatt nagyjából 500-1000 forinttal lesz magasabb a havi számla végén szereplő összeg, a Telekom több eseti adminisztrációs díjat is megemel. A díjcsomag módosítása üzletben 1000 helyett 2000 forintba kerül majd, telefonos ügyfélszolgálatot igénybe véve pedig 700 helyett 1500 forintba. Hasonló mértékben drágul a PIN/PUK kód kiadása, a számla újranyomtatása, valamint a számcsere is. Ez utóbbi dolgot üzletben kérni kifejezetten sokba kerül majd, az eddigi 6500 forint helyett 10 ezer forintba.

Az adminisztrációs díjak emelése kifejezetten érthető és védhető: a felsorolt események közül legtöbb lebonyolítása ingyenes marad, ha valaki önkiszolgáló felületen (azaz az internetes ügyfélszolgálaton, vagy telefonon, de emberi operátor kérése nélkül) intézi majd ügyeit. Néhány dolgot, például számcserét viszont ilyen módon (értelemszerűen) nem lehet végrehajtani.

hvg.hu