DVTK Stadion: ismét elhalasztották a tenderbontást

2016.08.03 12:27

Vajon tényleg szeptember 24-én rendezik az utolsó bajnoki mérkőzést a Diósgyőri stadionban?

A DVTK Stadion látványterve

A DVTK Stadion látványterve

Legutóbb arról írtunk, hogy augusztus másodikán bont(hat)ják a Diósgyőri stadion építésére pályázók anyagait. Ez már a negyedik olyan határidő volt, amit a Tenders Electronic Daily (TED) honlapján az Európai Unió hivatalos közbeszerzési értesítőjében lehetett olvasni a projekttel kapcsolatban. Kedden érdeklődtünk azután, hogy mindez megtörtént-e, ám megtudtuk, és az említett oldalon is azt találtuk, hogy a határidőt ismét módosították, kilenc nappal későbbre, mégpedig augusztus 11-re.
 

 

Ugyanolyan indoklás

Csak emlékeztetőül: a Diósgyőri Stadion és az MVSC Sporttelep fejlesztésére kiírt közbeszerzési eljárás 2016. május 12-én jelent meg a TED-en, és az akkor közzétett adatok szerint június 27-ig várták a pályázati anyagokat, azzal, hogy ezen a napon bontják ki ezeket. Ezt követően június 25-én július 6-ra, július 5-én július 15-re, július 12-én augusztus 2-re, július 30-án pedig augusztus 11-re tolták el a tenderbontást. Az indoklás a korábbiakhoz képest nem változott: „Az ajánlatkérő a Kbt. 52. § (4) bekezdésének a) és b) pontjára figyelemmel hosszabbítja meg az ajánlattételi határidőt, mivel a módosítással érintett közbeszerzési dokumentumok pontosítása, kiegészítése az ajánlatok időben történő megfelelő elkészítését befolyásolhatja.”

Szeptember 24-én?

A rekonstrukció legutóbb hivatalosan a július 9-én megrendezett szurkolói találkozón került terítékre. A stadionban megtartott eseményen a megjelent drukkerek egy része pfújolással, füttyel „köszöntötte” a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. megjelent ügyvezetőit, akik úgy prognosztizálták, hogy a DVTK utolsó bajnoki találkozóját szeptember 24-én vívja a stadionban. Hogy mindezen dátum tartható-e a fent vázolt módosítások miatt, erősen kétséges.

Molnár István
boon.hu

Projekttények: számok, adatok

Az aktuális tervek szerint 14 798 fő befogadóképességű, UEFA IV. kategóriás stadiont építenek Diósgyőrben azok után, hogy az MVSC-pályát NB I C kategóriás létesítménnyé alakítják (legalább 2000 ülőhely, 105×68-as pályaméret, vízelvezető és fűtési rendszer, zárt játékoskijáró, 1200 lux világítás), amelynek a 2017/2018-as évadra kell készen lennie (a tervek szerint a Diósgyőrből kibontott műtárgyak egy részét – a napos oldali vasbeton szerkezeteket, a világító kandelábereket – átszállítják a Csokonai útra és ott építik be.