DVTK vs. FTC: meccs és stadionbúcsú – Ez a pillanat soha nem fog visszajönni

2016.10.29 07:08

Ma 17.30-tól Diósgyőr – Ferencváros NB I-es bajnokit rendeznek az Andrássy úton. A fővárosi zöld-fehérek miskolci látogatását mindig fokozott érdeklődés övezi, most különösen, hiszen a DVTK (illetve a szurkolók) ezzel a találkozóval búcsúznak el az 1939-ben átadott és többször rekonstrukción átesett stadiontól.

Utoljára szurkolhatnak a diósgyőri ultrák a lebontás előtt álló DVTK Stadionban

Utoljára szurkolhatnak a diósgyőri ultrák a lebontás előtt álló DVTK Stadionban

fotó: archív/Kozma István

– Több szempontból is fontos ez a mérkőzés – kezdte a szokásos, csütörtöki sajtótájékoztatón Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője. – Az első az, hogy búcsúzunk a stadiontól. Engem általában szomorúsággal tölt el az, ha egy épületet elbontanak, hiszen annyi érzelem kötődik hozzá, hát még egy ilyen stadionhoz, ami ennyi embernek ennyi időn keresztül sok örömet adott. Ezért lényeges, hogy méltóképpen tudjunk elbúcsúzni ettől a stadiontól. A másik: úgy érzem, egy felfelé ívelő tendenciát mutatunk és nem szeretnénk éppen a Ferencvárossal szemben megtorpanni. Éppen elég problémát okoztak azzal, hogy a múltkor kikaptunk az Üllői úton, most szeretnénk, ha mi tudnánk úgy kijönni, olyan erősen ebből a mérkőzésből, ahogy a Fradi kijött a múltkoriból. Vannak céljaink ezen a találkozón is, elszántnak látom a fiúkat, remélem, ez meg fog látszódni az eredményen, de a mutatott játékon mindenféleképpen.

 

Egy új kezdete is

A szakvezető kitért az előző fordulóban, az Újpest ellen elért 4-4-es döntetlenre is, aláhúzva:

– Azon a meccsen sok minden történt, mégsem roppant össze a társaság, ami jelzi a mentális erőt, és azt, hogyha kell és nagyon akarnak, akkor ezt elő tudják csalogatni – hangoztatta Horváth Ferenc. – Erre most is szükség lesz… Akiben nyomás van, terhet érez most, annak nem biztos, hogy futballoznia kellene… De: előfordulhat ilyen, mert lehetnek olyan fiataljaink, akik még nem voltak ilyen szituációban, ám bízom abban, hogy jó versenyző lesz mindenki szombaton. Hidegfejűnek kell lenni, ami nem lesz könnyű. Azt, ami előttünk van, nem is nevezném tehernek, olyan lehetőségnek, amit meg kell élni a játékosnak, tudomásul kell venni, hogy ez a pillanat soha nem fog visszajönni. A pályafutásukban lesz még olyan meccsük, amikor ennyi szurkoló előtt fognak játszani, ezt kívánom, és azért nagy kár lesz, ha azt fogják mondani utólag, hogy „Hú, de kár!”, „Még jobban kellett volna, többet kellett volna tenni!” A legfontosabb, hogy megfogjuk a pillanatot és hogy éljünk vele. Minden vég egy újnak a kezdete is, legyen majd az új stadion, amely meghozza ennek a klubnak a szerencséjét, és hogy rengeteg titulust tudjon majd nyerni, de ehhez kellőképpen kell elbúcsúzni tőle. Az egész hetet átlengi a búcsú a stadiontól, hogy annyi ember ki fog jönni a találkozóra, inkább egy kicsit vissza kell fogni a játékosokat, mert úgy érzem, hogy ezer fokon ég mindenki. Van, aki azért, mert érzelmileg nagyon kötődik ehhez a stadionhoz, van, aki azért, mert szeretne örömet okozni azoknak az embereknek, akik kilátogatnak. Mindenkinek kell legyen ezen a mérkőzésen belső motivációja, vigyázni arra kell, hogy ne legyen ebből „eszetlenkedés”.

 

Igazi kihívás

Az Észak-Magyarország szóba hozta a nemrégiben Diósgyőrbe érkezett lett válogatott védő, Vitalijs Jagodinskis (aki gólt szerzett az Újpest ellen) beépítését, ennek folyamatát.

– Nem gondoltuk, hogy őt be fogjuk vetni már az első mérkőzésen – árulta el Horváth Ferenc. – Azért ültettük a kispadra, hogy velünk legyen, hogy szokja a légkört, hiszen nagyon kevés edzésen vett részt. Az első félidőben látszott, hogy nem volt könnyű beállnia, de a második félidőben már letisztultabban játszott. Sajnos, ezen a héten sem volt túl sok időnk arra, hogy gyakoroljunk, úgyhogy inkább elméleti képzéseken vesz részt. De egy válogatott játékosról beszélünk, aki nem véletlenül lett válogatott a saját hazájában, tehát valamilyen szinten a különböző mozgásokat ismernie kell.

A Ferencváros elleni találkozóval kapcsolatban felmerült egy bokszos hasonlat, mely szerint nem könnyű ismét odaállni a ringben az elé, aki egyszer már kiütött…

– Ez az igazi kihívás – mondta Horváth Ferenc. – Odaállni újra, hogy egyszer kaptam egy pofont és itt vagyok megint. Ha valaki elbizonytalanodik, akkor bele kell nyúlni a gatyába és meg kell nézni, hogy mi van ott. Ha férfiak vagyunk, akkor megtaláljuk, ami ott van és akkor úgy is állunk oda.

A szakvezető arról is szólt, hogy úgy érzi, az utóbbi hetekben minden játékos javult valamilyen szinten, de a legeslegnagyobb lépés nem egyénileg, hanem csapatszinten történt meg, az együtt dolgozás lett más, attól lettek eredményesebbek. „A további cél, hogy ne legyünk az alsó zónában. Nem egy kellemes érzés, mindenki megtapasztalta…” – nyilatkozta a DVTK vezetőedzője, aki elárulta, a csapat összeadott bizonyos nagyságrendű pénzt, amit felajánlanak a szurkolóknak, hogy a tervezett koreográfiákat sikerüljön megcsinálni.

Játékosszavak: van mit visszaadni

Lipták Zoltán, a DVTK védője: – Minden szempontból másabb lesz ez a mérkőzés, mint az eddigiek. Én korábban inkább ellenfélként játszottam itt, egy ideje azonban már hazai játékos vagyok. A Ferencváros jön, ráadásul telt ház lesz, ahogyan halljuk, bízom abban, hogy a közönség belehajszol minket a győzelembe. Az új lett védőtársamról összességében csak pozitívan tudok nyilatkozni, nem csak azért, mert gólt rúgott, az extra volt a teljesítményében. Az első félidőben hirtelen, egy sérülés miatt kellett beállnia egy jó iramú meccsbe, ám idővel felvette a ritmust. Képzett, válogatott játékos. Bízom abban, hogy a hétvégén négy gólt nem fogunk kapni, biztosan jó mérkőzés lesz, jó hangulatban. Természetesen él bennünk az Üllői úti 2-6-os vereség, hiszen nem mindennap kap az ember hat gólt. Sima mérkőzés volt, rossz volt megélni, vagyis van mit visszaadni nekik, ezért is fogunk még jobban küzdeni.

Molnár István
boon.hu

 

Tisztelt Szurkolótársak!

fotó: archív

Szombaton elérkezik a régóta várt nap, utoljára bíztathatjuk kedvenceinket a stadionban.
Ezen alkalomra a diósgyőri szervezett csoportok és a napos oldal egymással karöltve koreográfiával készül.
A 70. perc környékén a kanyarban és a naposon, összesen nyolc részből álló élőkép kerül bemutatásra, ami 6-7 percig fog tartani.
Ezen idő alatt szeretnénk kérni szurkolótársaink türelmét és elsősorban segítségét.
Akinek ez esetleg kényelmetlenséget okozna, azt kérjük, a koreó ideje alatt álljanak ki a közlekedő lépcsőkre!
Akik pedig aktív részesei szeretnének lenni a megvalósításnak, azokat kérjük, hogy segítsék társaink munkáját!

Csak együtt lehetünk a legnagyobbak.


Búcsúztassuk méltón a Szentélyt!

 

OTP Bank Liga, 14. forduló:

  • Budapest Honvéd-Swietlesky Haladás 15.30, v.: Erdős

  • Diósgyőri VTK-Ferencváros 17.30, v.: Szabó (élő tudósítás: dvtk.boon.hu)

  • Vasas-Videoton FC 17.45, v.: Iványi

  • Paksi FC-Újpest FC 18.00, v.: Bognár

  • Gyirmót FC-Debreceni VSC 18.00, v.: Vad II.

  • Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 18.00, v.: Berke

A tabella:

1. Vasas 13 9 1 3 21-10 28 pont
2. Videoton FC 13 7 2 4 29-15 23
3. Ferencváros 13 6 4 3 25-18 22
4. Swietelsky-Haladás 13 6 3 4 16-15 21
5. Budapest Honvéd 13 5 3 5 20-14 18
6. Újpest FC 13 4 5 4 21-20 17
7. Mezőkövesd Zsóry FC 13 4 4 5 15-19 16
8. MTK Budapest 13 4 4 5 8-14 16
9. Debreceni VSC 13 4 3 6 17-20 15
10. Gyirmót FC 13 3 4 6 6-16 13
11. Diósgyőri VTK 13 3 3 7 17-27 12
12. Paksi FC 13 2 6 5 11-18 12

Rendőrségi felhívás – Fokozott ellenőrzés a DVTK vs. FTC labdarúgó mérkőzés napján

A rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja.

Búcsúzik a DVTK Stadion a szombati DVTK - FTC rangadón

fotó: archív

A mérkőzést a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság javaslata alapján az országos rendőrfőkapitány kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénnyé minősítette. A rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain a gépjárműforgalom jelentős megnövekedése, illetve a szurkolók utazásának biztosítása érdekében a mérkőzés előtt és után fokozott ellenőrzéseket hajt végre.

A rendőrség a borsodi megyeszékhelyre a 3-as számú főúton érkezőket a városba bevezető útszakasznál, míg az autópályán érkező FTC szurkolókat az M30-as autópálya Miskolc-Dél lehajtója után a Skoda autószalon előtt gyülekezteti, ahonnan a drukkerek szervezett formában, rendőri felvezetés és kíséret mellett utazhatnak tovább a stadionhoz. A vonattal Miskolcra érkező vendégszurkolók szintén hatósági felvezetés és kíséret mellett jutnak majd el a sportlétesítménybe.

 

A vendég szurkolók számára lényeges változás, hogy a korábban megszokott, részükre kijelölt parkoló helye megváltozott. A régi útvonalon ne próbálják megközelíteni a stadiont, mert ott építési munkálatok vannak folyamatban.

A kijelölt új parkolóhely a Miskolc, Glanzer Miksa utcán található. A gépjárművekkel itt lehet megállni és innen kb. 300 métert gyalogosan kell megtenni a stadion beléptető kapujáig.

Felhívjuk a hazai szurkolók figyelmét, hogy a 29-es számú autóbusz közlekedésében időszakos forgalomkorlátozás várható, így a mérkőzést megelőző időben a DIGÉP felőli részről nem lehet tömegközlekedési eszközzel megközelíteni a stadiont.

A beléptető rendszer és az ehhez kapcsolódó előzetes regisztráció alapján a rendezők a szurkolók stadionba való belépési jogosultságát ellenőrzik. A fiktív, vagy más nevére szóló jeggyel bejutni szándékozók beléptetését a rendezők megtagadják.

Ehhez kapcsolódóan a rendőrség felhívja mérkőzésre látogatók figyelmét, hogy a fiktív adatokat tartalmazó jeggyel belépni kívánó szurkoló bűncselekményt követ el. Az ilyen eset rendőri intézkedést és büntetőeljárást von maga után.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a szurkolók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A rendőrség ugyanis minden a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Ha valaki mégis rendbontásra készülne, akkor jogszerű, ugyanakkor határozott, a törvény szigorával fellépő rendőri intézkedésre számíthat.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság